Zoom Worksop Peuterpuberteit

Uitgelicht

13 jan
 • 20:00
 • Zoom in vanuit huis
 • gratis

'Lieverd, ga je mee naar de winkel?' vraag je op een lieve toon aan je peuter. Waarop je peuter direct zegt: (lees schreeuwt) 'neeee!'. Je vraag het hierop nog een keer want je moet echt even die boodschap doen. Eindelijk komt je peuter een beetje in beweging maar het stelt je wel op de proef want het duurt zoooo mega lang! Je was zelf al tien keer sneller naar de winkel gewest. Het zweet staat al onder je oksels en je hebt al tien keer tot tien geteld. En de dag is nog maar net begonnen.... Herkenbaar ouders? Welkom in de Peuterpuberteit! 

Samen met je peuter ga je weer een nieuwe fase tegemoet. Het échte opvoeden is begonnen. Je peuter zit namelijk in een fase waarin hij zelf wil beslissen, in opstand komt en grenzen probeert te verleggen. Kortom, weer een nieuwe uitdaging voor jou als ouder!
Een uitdaging waarin je soms flink kan worstelen met de omgang en de opvoeding van je peuter. In deze periode leer je je kind én jezelf steeds beter kennen. Peuters kletsen en schreeuwen, babbelen en gillen en zijn een expert in treuzelen. Als ouder word je in deze fase flink op de proef gesteld, maar anderzijds duik je in de leuke en wonderlijke wereld van je peuter.

Hoe leuk een peuterfase ook kan zijn, er zijn ook vaak van die momenten dat alle energie wegzakt, omdat je peuter weer een driftbui heeft, peuterfratsen uithaalt of tegendraads is. Maar hoe bespaar je eigenlijk je energie op deze momenten en hoe zorg je voor een leuke peuteropvoedtijd? Tijdens deze inspirerende workshop ga je samen met andere ouders op zoek naar leuke en simpele opvoedtips, zodat jij én je peuter een geweldige peuterpuberteit tegemoet gaan.

Ouders voor ouders
De workshop wordt begeleid door Maaike Wolff. Maaike is de trotse moeder van Femke en Mark, twee inmiddels volwassen kinderen. Als kind- en jongerencoach in haar eigen praktijk FFlow Coaching volgt zij haar hart in de begeleiding van kinderen, jongeren en hun ouders. Daarnaast volgt ze een studie psychologie. Tijdens deze avond zal zij haar ervaringen als moeder en coach met jullie delen.
 
Zoom Workshop
Met Zoom kun je met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. De workshopbegeleider kan ook haar computerscherm delen waardoor er op die manier -ter ondersteuning van het thema- ook informatie gedeeld kan worden. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis.

Deelname en aanmelding
De workshop is voor ouders/verzorgers van kinderen in de peuterpuberteit, maar uiteraard is het ook goed om al voorbereid te zijn op deze leeftijd en zijn ouders van baby’s natuurlijk meer dan welkom. Deelname is gratis na aanmelding.  Klik hier om je aan te melden - je ontvangt in de bevestiging de link naar de zoom meeting. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

 
woensdag, januari 13, 2021 - 20:00
woensdag, januari 13, 2021 - 21:30

Activiteiten

25 jan

Zoom Workshop: Social Media en Verantwoord Gamen

 • 25/01/2021
 • Gratis na aanmelding
27 jan

Praat Lokaal Opvoeden na Scheiding

 • 27/01/2021
 • Gratis na aanmelding
1 feb

(zoom) Praat Lokaal ASS

 • 01/02/2021
 • Gratis na aanmelding
1 feb

Zoom Workshop: Thuisonderwijs en Huiswerk

 • 01/02/2021
 • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat