Zoom Workshop Je kind naar de brugklas

Uitgelicht

19 mei
  • 20:00
  • Zoom in vanuit huis
  • Gratis na aanmelding

Een nieuwe fase breekt aan…. de overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een fase waarin grote veranderingen plaatsvinden en wat van iedereen aandacht vraagt. Niet alleen bij je kind, maar ook bij jou als ouder. Ineens wordt niet alleen je kind, maar ook de wereld van je kind een stuk groter. Als ouder word je onbewust ‘gedwongen’ om mee te veranderen. Je bereikt het moment waarop je je kind wat meer los moet laten en erop moet vertrouwen dat je kind steeds meer naar zelfstandigheid toe gaat werken. Het contact met je kind wordt weliswaar anders, maar het wederzijdse vertrouwen en de verbinding tussen jou en je kind zullen een belangrijke rol blijven spelen.

Van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs
Het grotendeel van de ouders vindt de overgang naar het voortgezet onderwijs spannend. Het is nu eenmaal voor een ouder niet gemakkelijk om je kind steeds zelfstandiger te zien worden en de wereld om hem/ haar heen te zien veranderen. Zolang je kind nog op de basisschool zit, heb je als ouder genoeg zicht op de situatie van je kind. Maar met de overgang naar het voortgezet onderwijs word je als ouder uitgenodigd steeds meer los te laten. Dat is niet gemakkelijk, want hoewel je kind naar (meer) zelfstandigheid wil groeien, is je kind toch ook nog op zoek naar de verbinding met jou. Hoe kun je enerzijds loslaten en anderzijds de verbinding goed houden? Hoe kan je je kind bijstaan zonder bemoeizuchtig te zijn en hoe leer je je kind eigen verantwoording te nemen met jou als veilige haven?

Bewustwording van het proces waarin jij als ouder én je kind staat, goed luisteren, vertrouwen geven en begrip tonen zijn hierbij belangrijke aspecten. Tijdens deze workshop zullen al deze vraagstukken voorbij komen en geef je jezelf een goede en mooie aanzet om dit proces voor jou én voor je kind op een positieve manier te laten verlopen zodat je kind met veel zelfvertrouwen een goede start kan maken op het voortgezet onderwijs.

Ouders voor ouders
Deze interactieve online workshop wordt begeleid door Karin Loogman. Karin heeft ervaring als docent, begeleidt kinderen bij hun huiswerk en heeft zelf drie pubers in huis. Ze weet hoe gefrustreerd kinderen en ouders van huiswerk kunnen raken, juist in deze bijzondere tijd. Karin deelt graag haar kennis en ervaring tijdens deze workshop.

Deelname en aanmelding
Deelname aan is gratis na aanmelding. De workshop vindt plaats van 20:00-21:30 uur per zoom. Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
woensdag, mei 19, 2021 - 20:00
Eind: 
woensdag, mei 19, 2021 - 21:30

Activiteiten

10 mei

Praat Lokaal HSP

  • 10/05/2021
  • gratis na aanmelding
18 mei

Zoom Workshop Beelddenker in Huis

  • 18/05/2021
  • Gratis na aanmelding
19 mei

Zoom Workshop Je kind naar de brugklas

  • 19/05/2021
  • Gratis na aanmelding
19 mei
26 mei

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat