Workshop Opvoedopstellingen

Uitgelicht

23 mrt
 • 20:00
 • Bibliotheek Mijdrecht (Dr. v/d Haarlaan)
 • gratis na aanmelding

MOEITELOOS OPVOEDEN: Van binding naar verbinding

Je hebt vast wel eens van familieopstellingen gehoord? Misschien zelf ook wel eens deelgenomen? Opvoedopstellingen is als familieopstellingen maar dan 1 op 1 met vloertegels.

Als ondanks alle ouderlijke liefde, aandacht en tips en tricks (gedrags-) problemen in het gezin blijven ontstaan kan een individuele opvoedopstelling oplossing bieden. De opvoedopstelling is gebaseerd op de traditionele familieopstelling maar dan is het 1 op 1 met vloertegels. Via deze methodiek kun je naar de diepere systemische laag in een familie kijken. Dit gaat voorbij praten en denken naar een diepere laag. Misschien komt dit je bekend voor:

 • je kind vaak je grenzen over gaat,
 • je kind vaak heftige emoties heeft
 • jullie veel conflicten hebben,
 • je je best onzeker voelt in je rol als ouder,
 • jullie uit elkaar zijn en jij en jullie kinderen daar nog veel last van hebben,
 • je vaak getriggerd wordt door het gedrag van je kind,
 • je altijd schuldig voelt naar je kind,
 • je kind jou niet respecteert

Door een opvoedopstelling zie je waar problemen in het heden nog door vergissingen in het familiesystemen worden veroorzaakt. Veranderingen kunnen direct worden ingezet waardoor je als ouder stevig en stabiel komt te staan als opvoeder. Ben je nieuwsgierig naar deze methodiek kom dan naar deze inspiratie workshop. Je krijgt achtergrondinformatie, we doen kleine oefeningen, je ervaart en krijgt nog een verrassing mee naar huis.

Ouders voor ouders
De workshop wordt begeleid door Angèle Babeliowsky. Angèle is ervaringsdeskundige en gezinscoach.  Ze begeleidt workshops, geeft trainingen en heeft haar eigen praktijk Pubers & Zo waar zij ouders met pubers begeleidt. Ze is moeder van 2 pubers (1999 en 2002) en getrouwd. Angèle vindt Ouders Lokaal een waanzinnig initiatief omdat dit bijdraagt aan het welzijn van kinderen en ouders, haar grote passie, en ouders verbindt. Deelname aan het team vrijwilligers vervult voor haar ook de behoefte te delen en geïnspireerd te worden op het gebied van kinderen, opvoeden, begeleiden en coachen. 

Deelname en aanmelden
Deelname aan deze inspiratieworkshop is gratis (na aanmelding). Klik hier om je aan te melden

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

Start: 
donderdag, maart 23, 2023 - 20:00
Eind: 
donderdag, maart 23, 2023 - 22:00

Activiteiten

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat