Stressreductie bij Praat Lokaal ASS

Uitgelicht

16 mei
  • 20:00
  • Bibliotheek Mijdrecht, Dr v/d Haarlaan
  • Gratis

Het Praat Lokaal ASS van 16 mei is geannuleerd.

Uiteindelijk willen we allemaal in een zo stressvrij mogelijke omgeving leven en voor kinderen met autisme is dit nog belangrijker.  Edwin en Nicolette hebben beiden een cursus gevolgd hoe om te gaan met stressvolle dynamiek bij autisme en geleerd hoe je stress kan verminderen.  Ze dragen deze kennis en opgedane tips en handvatten graag over aan je.

  • Hoe gaan we om met stress? Van ons kind, van onszelf en van de omgeving? 
  • Wat is de invloed van stress en overprikkeling op het mentale en fysieke welzijn en functioneren van je kind?
  • Op welke manier kun je  stress voorkomen, herkennen en/of er iets aan doen? 

Dit en meer zullen we tijdens deze avond bespreken. Kom je ook inspiratie opdoen? We hopen dat iedereen na deze avond met een aantal direct toepasbare handvatten een fijnere leefomgeving voor hun kind en zichzelf kunnen creeeren. 

Over het Praat Lokaal Autisme
Het Praat Lokaal Autisme is een plek voor vaders en moeders (of andere betrokken opvoeders) van Kinderen met (een vermoeden van) autisme. Hier kun je je verhaal en ervaringen delen rondom de dynamiek/uitdagingen van het opvoeden van kinderen met ASS. Je maakt gebruik van elkaars deskundigheid, inspireert elkaar en vindt steun en begrip. Op verzoek kunnen specifieke thema's besproken worden of gasten uitgenodigd worden. Kortom: een avond om even op adem te komen, andere ouders te ontmoeten, tips opdoen en je hart te luchten.

Ouders voor ouders
Het Praat Lokaal wordt begeleid door Nicolette de Lange en Edwin de Jong. Beiden hebben kinderen met de diagnose ASS. 

Deelname en aanmelden
Praat Lokaal is er elke twee maanden en is gratis na aanmelding via mail info@ouderslokaal.nl

Praat Lokaal ASS Whatsapp
Wij hebben ook een Whatsappgroep voor ouders van kinderen met ASS. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten, kun je ervaringen delen, vragen stellen aan elkaar en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
maandag, mei 16, 2022 - 20:00
Eind: 
maandag, mei 16, 2022 - 21:30

Activiteiten

1 jun

Inspiratie Workshop Puber in Huis

  • 01/06/2022
  • Gratis na aanmelding
8 jun

Workshop Je Kind naar de Brugklas

  • 08/06/2022
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat