Natuurbeleving voor de allerkleinsten in NME-centrum De Woudreus

Uitgelicht

31 mei
  • 9:30
  • de woudreus is te vinden achter dorpscentrum De Willisstee
  • Gratis

Het ligt in de bedoeling om in september een Mama Lokaal in NME-centrum De Woudreus te starten. Als opwarmertje hiervoor organiseren we samen met De Woudreus drie natuurbelevingen voor de allerkleinsten en hun mama's en papa's. De eerste natuurbeleving is met succes op woensdagochtend 12 april jl. georganiseerd. Woensdagochtend 31 mei zullen wij de tweede natuurbeleving organiseren. (De volgende volgende en tevens laatste natuurbeleving voor de zomer is 28 juni aanstaande). Monique van De Woudreus zal deze ochtend de natuuractiviteit begeleiden en met de kinderen en hun ouders op zoek gaan naar de netjes van de vogels, in het bijzonder die van de kraai. Want net als alle vogels legt de kraai ook graag zijn eieren. Maar hoe bouw je ook weer een nest? Vandaag ga je met je kleine op avontuur naar de vogels in he voorjaar. Wij gaan samen ontdekken hoe de vogels hun nest bouwen, eieren leggen en hun jongen voeren. Dus laarsjes en 'avontuurjas' aan en kom samen de natuur beleven!

Belang van natuurbeleving
Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Monique hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen. Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen.  De koffie/thee staat om half 10 klaar. De activiteit zelf duurt ongeveer drie kwartier. Kom je gezellig met je kleine?
 
 Wil jij meehelpen aan de opstart van Mama Lokaal Wilnis? Klik hier voor meer info. 
 
Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal  om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal Wilnis kunnen (aanstaande) mama's vanaf september elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen -  Wil jij meehelpen aan Mama Lokaal Wilnis? Klik hier voor meer info. 
Start: 
woensdag, mei 31, 2023 - 09:30
Eind: 
woensdag, mei 31, 2023 - 11:00

Activiteiten

7 jun

Praat Lokaal ASS

  • 07/06/2023
  • Gratis na aanmelding
8 jun

Inspiratie Workshop Puber in Huis

  • 08/06/2023
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat