Natuurbeleving voor de allerkleinsten bij NME De Woudreus

Uitgelicht

28 jun
  • 9:30
  • De Woudreus is te vinden achter dorpscentrum De Willisstee
  • gratis

Het ligt in de bedoeling om in september een Mama Lokaal in NME-centrum De Woudreus te starten. Als opwarmertje hiervoor organiseren we samen met De Woudreus drie natuurbelevingen voor de allerkleinsten en hun mama's en papa's. De eerste twee natuurbelevingen zijn al met succes georganiseerd. Woensdagochtend 28 juni zullen wij de derde natuurbeleving organiseren. Monique van De Woudreus zal deze ochtend de natuuractiviteit begeleiden en met de kinderen en hun ouders de zomer centraal zetten. Natuur beleef je met alle zintuigen. Voelen is daar één van. Bij deze activiteit gaan we met elkaar een blotevoetenpad maken, van allerelei verschillende materialen. En daarna lopen we er natuurlijk met onze blote voeten overheen! 

Belang van natuurbeleving
Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Monique hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen. Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen.  De koffie/thee staat om half 10 klaar. De activiteit zelf duurt ongeveer drie kwartier. Kom je gezellig met je kleine?
 
 Wil jij meehelpen aan de opstart van Mama Lokaal Wilnis? Klik hier voor meer info. 
 
Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal  om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal Wilnis kunnen (aanstaande) mama's vanaf september elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen -  Wil jij meehelpen aan Mama Lokaal Wilnis? Klik hier voor meer info. 
Start: 
woensdag, juni 28, 2023 - 09:30
Eind: 
woensdag, juni 28, 2023 - 11:00

Activiteiten

3 okt

Workshop Prenatale Training

  • 03/10/2023
  • Gratis na aanmelding
10 okt
26 okt

Inspiratie Workshop Puber in Huis

  • 26/10/2023
  • Gratis na aanmelding
2 nov

Praat Lokaal Opvoeden na Scheiding

  • 02/11/2023
  • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat