Inspirerend kopje koffie bij Mama Lokaal Mijdrecht

Uitgelicht

4 mrt
  • 10:00
  • Bibliotheek Mijdrecht, Dr. v/d Haarlaan
  • Gratis

Inspirerend kopje koffie: Spel als tool in je opvoeding
Damiët Stek schuift deze ochtend aan voor een kopje koffie met inspiratie. Deze ochtend zetten we “spel als opvoedtool” centraal. Want, wist je dat spel, spelen met je kind, magisch is wanneer het gaat om opvoeden?

Je weet eigenlijk precies hoe je met je kinderen om wilt gaan. Gewoon gezellig, zonder zo streng te zijn, zonder straffen of van die eindeloze discussies. Maar wat dan als dingen ‘nou eenmaal moeten’, zoals tandenpoetsen, boodschappen doen of naar bed? Met wat creativiteit in je opvoeding kun je wonderen verrichten. Spel zorgt voor een sterkere verbinding tussen jou en je kind. Jullie hebben samen plezier en lachen voluit. Spel kan altijd, overal! Het heeft niks nodig, alleen jij en je kind(eren). Het heerlijke is dat spel, mits gespeeld vanuit een oprechte, verbindende manier je helpt wanneer je kinderen wilt uitnodigen tot meewerken. Spel is ook fijn om kinderen voor te bereiden op een spannende afspraak of voor het eerst naar school. 

Hoe je dat doet? Damiët vertelt je er met alle liefde alles over tijdens deze inspiratieochtend en denkt graag met je mee over creatieve oplossingen voor jouw gezinsdillema’s. Er is volop ruimte om ervaringen te delen, vragen te stellen en tips uit te wisselen. Kom je gezellig met je kind(eren)?

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Mijdrecht om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke vrijdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Anna, Eline en Bianca. Allen trotse moeders. We zijn op zoek naar mama's die willen helpen! Interesse? Mail ons naar info@ouderslokaal.nl

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Mijdrecht. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

 

Start: 
vrijdag, maart 4, 2022 - 10:00
Eind: 
vrijdag, maart 4, 2022 - 11:30

Activiteiten

6 okt

Zoom Workshop Meiden Venijn

  • 06/10/2022
  • Gratis na aanmelding
18 okt

Praat Lokaal HSP

  • 18/10/2022
  • gratis na aanmelding
20 okt

Je Kind op Voortgezet Onderwijs

  • 20/10/2022
  • Grat is na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat