Inspirerend kopje koffie bij Mama Lokaal Abcoude

Uitgelicht

25 mei
  • 10:00
  • Bibliotheek Abcoude - broekzijdselaan 46b in Abcoude
  • gratis

Deze ochtend schuift Leonie Aalders van kindercoachpraktijk 'Anders kijken naar je kind' aan voor een inspirerend kopje koffie en zal samen met de mama's 'de kracht van verhalen' centraal zetten.

De kracht van verhalen
Boekjes voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Maar wist je ook dat de verhaaltjes zelf een lerend effect hebben? Jouw kleintje leert plaatjes koppelen aan woorden en verruimt dus zo zijn woordenschat. Maar ook korte verhaaltjes hebben een positief effect op de ontwikkeling van je kind. En dat kun je op verschillende manier doen: voorlezend, vertellend of spelend. Wil je weten welke effecten verhalen hebben op je kind en hoe je die ontwikkeling kan stimuleren? Kom langs voor het inspirerende kopje koffie over de kracht van verhalen. 

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Abcoude om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan Sonja.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Sonja. Trotse moeder van 2 kinderen.

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Abcoude. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

Start: 
woensdag, mei 25, 2022 - 10:00
Eind: 
woensdag, mei 25, 2022 - 11:30

Activiteiten

1 jun

Inspiratie Workshop Puber in Huis

  • 01/06/2022
  • Gratis na aanmelding
8 jun

Workshop Je Kind naar de Brugklas

  • 08/06/2022
  • Gratis na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat