Bouwdorp DRV 2023

Uitgelicht

7 aug
  • 10:00
  • Bowlingcentrum Mijdrecht, Ontspanningsweg 1
  • 35 euro

De tiende editie van Bouwdorp DRV wordt van maandag 7 augustus t/m vrijdag 11 augustus georganiseerd op het terrein bij Bowlingcentrum Mijdrecht en het zwembad de Veenweide (Ontspanningsweg 1). We gaan er weer een onvergetelijke week van maken voor de kinderen.

Een weeklang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van hartenlust hutten bouwen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. Ook dit jaar kent Bouwdorp weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje. Vrijdagmiddag sluiten we de week af. Het Bouwdorp wordt dan opengesteld voor publiek. De hutten kunnen dan bewonderd worden door bewoners van buiten het Bouwdorp.

Educatief
De kinderen van Bouwdorp DRV zullen naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan. Aan het begin van de Bouwdorpweek worden er teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen. Gedurende week kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen waarmee ze bijvoorbeeld luxer materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes!  Wij kunnen uit ervaring nu vertellen dat de kinderen in de loop van de week steeds slimmer omgaan met geld. Er is in voorgaande jaren heel wat onderhandeld en er ontstonden ook briljante ideeën om geld te verdienen!

Aanmelden/Kaartverkoop
De kaartverkoop start 11 maart om 10:00uur. Kaarten zijn allen via deze link te verkrijgen. Je kunt BouwdorpDRV ook volgen op Facebook ‘BouwdorpDRV’ en Instagram. Voor vragen en/of meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl of bouwdorp@ouderslokaal.nl

Wil je ons komen helpen?
Bouwdorp is alleen mogelijk door de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers. Kom je ons helpen? Stuur ons een mailtje naar bouwdorp@ouderslokaal.nl. Jongeren mogen ook hun maatschappelijke stage bij ons lopen.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
maandag, augustus 7, 2023 - 10:00
Eind: 
vrijdag, augustus 11, 2023 - 14:00

Activiteiten

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat