Bouwdorp DRV 2021

Uitgelicht

16 aug
  • 10:00
  • Bowlingcentrum Mijdrecht, Ontspanningsweg 1
  • 30 euro

We hebben Bouwdorp een jaartje moeten missen, maar we hopen het dit jaar weer te mogen organiseren en er weer een onvergetelijke week van te maken voor de kinderen in De Ronde Venen.  De achtste editie van Bouwdorp DRV wordt van maandag 16 augustus t/m vrijdag 20 augustus georganiseerd op het terrein bij Bowlingcentrum Mijdrecht en het zwembad de Veenweide (Ontspanningsweg 1).

Een weeklang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar van hartenlust hutten bouwen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. Ook dit jaar kent Bouwdorp weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje. Vrijdagmiddag sluiten we de week af. Het Bouwdorp wordt dan opengesteld voor publiek. De hutten kunnen dan bewonderd worden door bewoners van buiten het Bouwdorp.

Educatief
De kinderen van Bouwdorp DRV zullen naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan. Aan het begin van de Bouwdorpweek worden er teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen. Gedurende week kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen waarmee ze bijvoorbeeld luxer materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes!  Wij kunnen uit ervaring nu vertellen dat de kinderen in de loop van de week steeds slimmer omgaan met geld. Er is in voorgaande jaren heel wat onderhandeld en er ontstonden ook briljante ideeën om geld te verdienen!

Aanmelden/Kaartverkoop
Bouwdorp is uitverkocht.  Klik hier voor de wachtlijst. Je kunt BouwdorpDRV ook volgen op Facebook ‘BouwdorpDRV’ en Instagram. Voor vragen en/of meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl 

Wil je ons komen helpen?
Bouwdorp is alleen mogelijk door de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers. Kom je ons helpen? Stuur ons een mailtje naar info@ouderslokaal.nl. Jongeren mogen ook hun maatschappelijke stage bij ons lopen.

Ouders gezocht!
Vind je het leuk om te helpen? Wij zijn op zoek naar ouders die ons team en ons bestuur willen versterken.  Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Start: 
maandag, augustus 16, 2021 - 10:00
Eind: 
vrijdag, augustus 20, 2021 - 14:00

Activiteiten

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat