Ouders gezocht!

Uitgelicht

25 aug, 2017

Ouders Lokaal brengt ouders/opvoeders met elkaar in contact via leuke activiteiten zoals workshops en mama-koffieochtenden maar ook activiteiten voor kinderen. Zij kunnen met elkaar praten over opvoedvragen, dilemma’s waar je als ouders tegen aan loopt, ervaringen uitwisselen, elkaar inspireren en van elkaar leren.

Op deze manier ontstaat er een informele sociale steun rondom gezinnen. Opvoeden is namelijk niet alleen een verantwoordelijkheid van afzonderlijke gezinnen. Ook de buurt, school, sport en andere ouders kunnen een belangrijke rol spelen. Dit wordt ook wel de 'pedagogische civil society' genoemd. De missie van Ouders Lokaal is dan ook om een positieve opvoedomgeving te creëren door ouders te verbinden en te inspireren.

Ouders Lokaal bestaat uit een team vrijwilligers die allerlei leuke/inspirerende activiteiten voor ouders binnen de gemeente organiseert. Ouders Lokaal is actief in de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Stichtse Vecht en De Bilt. De vrijwilligers zijn allemaal zelf ouder. Sommigen hebben pubers met alle hectiek, sommigen zijn ouder van jonge kinderen.  

Wil je ons team versterken?
Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders die zich willen inzetten voor andere ouders (en kinderen). Dit kan op heel veel manieren binnen Ouders Lokaal! Wil je vrijwilliger worden? Of heb je zelf een leuk idee dat je gerealiseerd wilt zien worden binnen jouw gemeente? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl dan bekijken we samen de mogelijkheden. Op dit moment zijn we op voorhand al op zoek naar versterking in de Mama Lokalen en Workshops Lokaal. Ben je goed in PR/social media of wil je je daarin ontwikkelen? Ook daar zoeken we nog iemand voor!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Meer Artikelen

De Nationale Voorleesdagen zijn op 25 januari begonnen, speciaal voor de kleintjes die nog niet zelf kun

Meer dan de helft van de vrouwen die net een baby heeft gekregen, voelt zich soms - of heel vaak - alleen.

Seksuele voorlichting: het hoort bij de opvoeding, maar veel ouders vinden het

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat