Praat Lokaal HSP

Uitgelicht

4 nov
  • 20:00
  • De Broedplaats Vinkeveen (naast de Bibliotheek) Herenweg 63E
  • gratis na aanmelding

Praat Lokaal HSP is een avond voor ouders die hooggevoeligheid ervaren en/of kinderen hebben die hooggevoelig zijn. Elke keer zetten we een thema centraal (waar indien de behoefte anders is vanaf geweken kan worden!). Je kunt zelf ook een thema inbrengen. 

Thema deze avond: klaar voor de drukte?
Het wordt steeds donkerder buiten, de lichtjes gaan branden, de wind en kou nemen grotere vormen aan en de sfeer verandert. Het is spannend… Er staat veel te gebeuren. St Maarten, Halloween, sinterklaas, kerst, oud en nieuw. Dat lijkt leuk maar hoe voel jij je erbij? Als je zelf ook HSP bent is het vaak zo dat je zelf al zoiets hebt van moet dat allemaal? Het antwoord is: Nee. Ondanks wat er allemaal van iedereen verwacht wordt. Jij mag je eigen vorm hieraan gaan geven. Daarmee geef je jou hoog gevoelig kind in de opvoeding mee dat het mag leven en handelen op een manier die bij hem past. Ee waardevol geschenk aan jouw kind. Hoe doe je dat en wat wil je eigenlijk? 

Tijdens deze avond leer je van elkaars deskundigheid en voel je je gesteund door de herkenning in elkaars verhalen. Er wordt onderling ervaringen en tips uitgewisseld. Op verzoek kunnen specifieke thema’s besproken. Kom je ook naar het Praat Lokaal Hoog gevoeligheid?

Voor en door ouders
Het Praat Lokaal wordt begeleid door Cathelijn van Ingen, Kunstzinnig therapeut en HSP begeleider. Cathelijn is moeder van twee HSP dochters en is naast het voeren van haar praktijk vrijwilliger bij Ouders Lokaal.

Praat Lokaal HSP is een plek voor ouders om met elkaar te verbinden, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. We praten over, luisteren naar en doen oefeneningen m.b.t. het thema hooggevoeligheid. Zowel vanuit het hooggevoelige kind als vanuit de hooggevoelige ouder. Dus ben jij als ouder(s) hooggevoelig, of is je kind hooggevoelig of beiden en ervaar je dat dit soms best heftig is en zou je hier graag met gelijkgestemden over willen praten en willen delen? Kom dan ook! Niets moet. Jij bent oké helemaal zoals je bent en de sfeer is HSP Proof ;-). Dat betekent dat we vanuit respect en vertrouwen met elkaar delen en dat we een liefdevolle veilige sfeer creëren waarin we elkaar steunen en waar groei mogelijk is.

Deelname en aanmelden
Praat Lokaal is er om de maand op de 1e maandag v/d maand en is gratis. Je kunt aan de avonden afzonderlijk deelnemen (zie agenda). We stellen het wel op prijs als je je van tevoren aanmeldt. Klik hier om je aan te melden voor 4 november. 
 

maandag, november 4, 2019 - 20:00
maandag, november 4, 2019 - 21:30

Activiteiten

25 okt

Mama Lokaal Mijdrecht

  • 25/10/2019
  • gratis
30 okt
1 nov
4 nov

Praat Lokaal HSP

  • 04/11/2019
  • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking