Praat Lokaal HSP

Uitgelicht

1 jul
  • 20:00
  • De Broedplaats, Herenweg 63E, Vinkeveen (naast de bibliotheek)
  • gratis na aanmelding

Praat Lokaal HSP is een avond voor ouders die hooggevoeligheid ervaren en/of kinderen hebben die hooggevoelig zijn. Elke keer zetten we een thema centraal (waar indien de behoefte anders is vanaf geweken kan worden!). Je kunt zelf ook een thema inbrengen. 

Thema deze avond: regelmaat in je vakantie
De zomervakantie staat voor de deur. Even rust. Gezellig met de familie bij elkaar. Alles de boel de boel laten.  Niet iedereen ervaart dat zo. Je ziet vaak dat kinderen ook even moeten wennen aan het ontbreken van de structuur en het compleet verschuiven van de verwachtingen en mogelijkheden. Dat kan gedrags- en gevoels-veranderingen teweeg brengen. Alles moet weer even opnieuw gereorganiseerd worden. Hoe doe je dat? Zodat je vakantie ook echt als vakantie wordt ervaren? Daar praten we over. Ideeën en ervaringen uitwisselen geeft nieuwe inzichten  waardoor je misschien wel heel anders de vakantie in en weer uitgaat.

Tijdens deze avond leer je van elkaars deskundigheid en voel je je gesteund door de herkenning in elkaars verhalen. Er wordt onderling ervaringen en tips uitgewisseld. Op verzoek kunnen specifieke thema’s besproken. Kom je ook naar het Praatlokaal Hoog gevoeligheid?

Voor en door ouders
Het Praat Lokaal wordt begeleid door Cathelijn van Ingen, Kunstzinnig therapeut en HSP begeleider. Cathelijn is moeder van twee HSP dochters en is naast het voeren van haar praktijk vrijwilliger bij Ouders Lokaal.

Praat Lokaal HSP is een plek voor ouders om met elkaar te verbinden, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. We praten over, luisteren naar en doen oefeneningen m.b.t. het thema hooggevoeligheid. Zowel vanuit het hooggevoelige kind als vanuit de hooggevoelige ouder. Dus ben jij als ouder(s) hooggevoelig, of is je kind hooggevoelig of beiden en ervaar je dat dit soms best heftig is en zou je hier graag met gelijkgestemden over willen praten en willen delen? Kom dan ook! Niets moet. Jij bent oké helemaal zoals je bent en de sfeer is HSP Proof ;-). Dat betekent dat we vanuit respect en vertrouwen met elkaar delen en dat we een liefdevolle veilige sfeer creëren waarin we elkaar steunen en waar groei mogelijk is.

Deelname en aanmelden
Praat Lokaal is er om de maand op de 1e maandag v/d maand en is gratis.  Je kunt aan de avonden afzonderlijk deelnemen (zie agenda). We stellen het wel op prijs als je je van tevoren aanmeldt. Klik hier om je aan te melden. Het volgende Praat Lokaal is op maandagavond 2 september (thema: HSP en pubers - loslaten, hoe doe je dat).

maandag, juli 1, 2019 - 20:00
maandag, juli 1, 2019 - 21:30

Activiteiten

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking