Praat Lokaal Autisme

Uitgelicht

14 sep
  • 20:00
  • Bibliotheek Mijdrecht - Dr v/d Haarlaan
  • Gratis

Praat Lokaal Autisme is een avond voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme. 

De afgelopen maanden zijn voor veel mensen hectisch en onzeker geweest door het corona virus, voor sommige zelfs heel verdrietig door het verlies van dierbaren. Anderen bracht het juist een gevoel van rust, niets 'moeten', terug naar de basis. Voorlopig blijft het best onzeker hoe alles na de vakantie zal verlopen qua scholen, sporten, vervoer etc. Voor volwassenen soms al erg onrustig maar hemeaal voor kinderen die overgevoelig zijn voor prikkels. Ervaren zij dat ook zo of geeft deze periode onze kinderen juist meer rust door het minder 'moeten'? Deze avond zetten we dit thema centraal. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

Over het Praat Lokaal Autisme
Het Praat Lokaal Autisme is een plek voor vaders en moeders (of andere betrokken opvoeders) van Kinderen met (een vermoeden van) autisme. Hier kun je je verhaal en ervaringen delen rondom de dynamiek/uitdagingen van het opvoeden van kinderen met ASS. Je maat gebruik van elkaars deskundigheid, inspireert elkaar en vindt steun en begrip. Op verzoek kunnen specifieke thema's besproken worden of gasten uitgenodigd worden. Kortom: een avond om even op adem te komen, andere ouders te ontmoeten, tips opdoen en je hart te luchten.

Ouders voor ouders
Het Praat Lokaal wordt begeleid door Nicolette de Lange en Edwin de Jong. Beiden hebben kinderen met de diagnose ASS.

Deelname en aanmelden
Praat Lokaal is er elke twee maanden en is gratis.  Je kunt aan de avonden afzonderlijk deelnemen (zie agenda). Je dient je wel even van te voren aan te melden per email. Vermeldt daarbij je naam, telefoonnummer en woonplaats.

Praat Lokaal ASS Whatsapp
Wij hebben ook een Whatsappgroep voor ouders van kinderen met ASS. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten, kun je ervaringen delen, vragen stellen aan elkaar en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl

maandag, september 14, 2020 - 20:00
maandag, september 14, 2020 - 21:30

Activiteiten

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat