Peuterpubertijd bij Mama Lokaal Abcoude

Uitgelicht

15 jan
  • 10:00
  • Bibliotheek Abcoude - Broekzijdselaan 46b in Abcoude
  • gratis
Deze ochtend komt Natascha Bakker (opvoed-en slaapcoach voor ouders van kinderen van 0-4 jaar) van coachingpraktijk Puur bij Mama Lokaal Abcoude langs voor een inspiratie ochtend. Zij zal (terwijl de kinderen lekker spelen of op schoot zitten) de Peuterpuberteit centraal zetten. Je krijg handige handvatten aangereikt van Natascha voor de opvoeding van je peuterpuber en er is volop gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen. Het is een interactieve ochtend waarin kennis en verhalen delen centraal staan. Kom je ook?

Inspiratieochtend Peuterpuberteit
'Lieverd, ga je mee naar de winkel?' vraag je op een lieve toon aan je peuter. Waarop je peuter direct zegt: (lees schreeuwt) 'neeee!'. Je vraag het hierop nog een keer want je moet echt eben die koffie cupjes halen en weer op tijd terug zijn. Eindelijk komt je peuter een beetje in beweging maar het stelt je wel op de proef want het duurt zoooo mega lang! Je was zelf al tien keer sneller naar de winkel gewest. Het zweet staat al onder je oksels en je hebt al tien keer tot tien geteld. En de dag is nog maar net begonnen.... Herkenbaar ouders? Peuters die bijna twee worden of al twee zijn komen in de 'peuterpuberteit'. Maar hoe kan je hier als ouder nou mee om gaan zonder dat je geduld verliest of schreeuwt tegen je kind? Kan je deze 'woedeaanvallen' van je lieftallige peuter voorkomen? Of wil je graag tips horen van andere ouders? Kom naar deze inspiratieochtend en natuurlijk zijn alle kinderen van harte welkom.

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Abcoude om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! 
Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan Hester of Laura.

Voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Hester en Laura. Beiden trotse moeder van een zoontje.  Laura gaat binnenkort verhuizen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers (moeders of oma's) die het leuk vinden om samen met Hester het Mama Lokaal Abcoude te coördineren. Interesse? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Abcoude. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

 
woensdag, januari 15, 2020 - 10:00
woensdag, januari 15, 2020 - 11:30

Activiteiten

6 mei

Even sparren over je gezinsbalans of opvoeding?

  • 06/05/2020
  • Gratis na aanmelding
30 sep
30 sep

Praat Lokaal Opvoeden na Scheiding

  • 30/09/2020
  • gratis na aanmelden

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat