Inspiratie ochtend Peuterpubertijd Mama Lokaal Mijdrecht

Uitgelicht

27 sep
 • 10:00
 • bibliotheek Mijdrecht (Dr. v/d Haarlaan)
 • Gratis

Deze ochtend komt Corrie Versluis van Bezzzpecial coaching bij ons langs. We zullen met haar (terwijl de kinderen met elkaar spelen of op schoot zitten) de peuter puberteit centraal zetten. We dragen handvatten aan voor de opvoeding van peuterpubers en er is volop gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen....

Inspiratieochtend Peuterpuberteit
Vaarwel ‘Nee- fase’….. welkom Peuterpuberteit. Samen met je peuter ga je weer een nieuwe fase tegemoet. Het échte opvoeden is begonnen. Je peuter zit namelijk in een fase waarin hij zelf wil beslissen, in opstand komt en grenzen probeert te verleggen. Kortom, weer een nieuwe uitdaging voor jou als ouder!

Een uitdaging waarin je soms flink kan worstelen met de omgang en de opvoeding van je peuter. In deze periode leer je je kind én jezelf steeds beter kennen. Peuters kletsen en schreeuwen, babbelen en gillen en zijn een expert in treuzelen. Als ouder word je in deze fase flink op de proef gesteld, maar anderzijds duik je in de leuke en wonderlijke wereld van je peuter.

Hoe leuk een peuterfase ook kan zijn, er zijn ook vaak van die momenten dat alle energie wegzakt, omdat je peuter weer een driftbui heeft, peuterfratsen uithaalt of tegendraads is. Maar hoe bespaar je eigenlijk je energie op deze momenten en hoe zorg je voor een leuke peuteropvoedtijd? Tijdens deze inspirerende ochtend ga je samen met andere ouders op zoek naar leuke en simpele opvoedtips, zodat jij én je peuter een geweldige peuterpuberteit tegemoet gaan.

 • Leer de (belevings)wereld van je peuter te ontdekken en ervaar dat creatief denken voor nóg meer peuterplezier zorgt.            
 • Ontdek hoe uitdagend en leuk de peuterpuberteit is en welke positieve effecten jouw gedrag kunnen hebben op je peuter.
 • Laat je inspireren door handige en creatieve tips van andere ouders, zodat je aan het einde van de avond met leuke (opvoed)ideeën naar huis gaat.
 • Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

Mama Lokaal
Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders elke vrijdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Heb je nog meer kindjes? Die zijn uiteraard ook van harte welkom. Opa's, oma's en papa's dan? Die zijn uiteraard ook van harte welkom!

Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoordineerd door Barbra en Nasrin. Barbra is getrouwd en woont samen met haar lieve, schattige zoon Niek in Wilnis. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers (moeders) die het leuk vinden om samen met Barbra het Mama Lokaal Mijdrecht te coördineren. Klik hier voor meer informatie.

Mama Lokaal Whatsapp

Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Mijdrecht. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

vrijdag, september 27, 2019 - 10:00
vrijdag, september 27, 2019 - 11:30

Activiteiten

6 mei

Even sparren over je gezinsbalans of opvoeding?

 • 06/05/2020
 • Gratis na aanmelding
7 sep

Praat Lokaal HSP

 • 07/09/2020
 • gratis na aanmelding
14 sep

Praat Lokaal Autisme

 • 14/09/2020
 • Gratis
16 sep

Workshop Je Kind en Huiswerk

 • 16/09/2020
 • Gratis na aanmelding
7 okt

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking