Kids een tweede taal leren bij Mama Lokaal Mijdrecht

Uitgelicht

3 mei
  • 10:00
  • bibliotheek Mijdrecht (Dr. v/d Haarlaan)
  • gratis

Deze ochtend schuift Pia Nicholson van Two Roads aan. Pia heeft als leerkracht heb ik 25 jaar lesgegeven. In Zuid-Afrika heeft ze leerlingen Engels leren spreken en lezen. In Nederland heeft ze kinderen met een taalverwervingsprobleem begeleid. Deze ochtend zetten we met haar het thema “Engels voor mama’s, papa’s & kids” central. 

 

Hoe leer je erg jonge kinderen een tweede taal aan? Ouders hebben hier vaak vragen over, zijn er onzeker over en wachten totdat hun kind op school Engels krijgt aangeboden. Jammer want hun jonge kind staat juist erg open voor het aanleren van een tweede taal. Belangrijk is dat er veel ruimte is voor gesprek en vragen.
 

Mama Lokaal
Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders elke vrijdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Heb je nog meer kindjes? Die zijn uiteraard ook van harte welkom. Opa's, oma's en papa's dan? Die zijn uiteraard ook van harte welkom!

Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoordineerd door Barbra. Barbra is getrouwd en woont samen met haar lieve, schattige zoon Niek in Wilnis. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers (moeders) die het leuk vinden om samen met Barbra het Mama Lokaal Mijdrecht te coördineren. Klik hier voor meer informatie.

Mama Lokaal Whatsapp    
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Mijdrecht. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

vrijdag, mei 3, 2019 - 10:00
vrijdag, mei 3, 2019 - 11:30

Activiteiten

24 apr
26 apr

Mama Lokaal Mijdrecht

  • 26/04/2019
  • Gratis
1 mei
6 mei

Praat Lokaal HSP

  • 06/05/2019
  • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking