Interactieve lezing: Voeding en Alle Dagen Heel Druk, is er een relatie?

Uitgelicht

20 feb
  • 19:30
  • De Broedplaats in Vinkeveen
  • Gratis na aanmelding

Voeding en Alle Dagen Heel Druk, is er een relatie? Wat kun je zelf doen!?
Voeding, darmwerking en gedrag… In de praktijk is er veel relatie te vinden met deze drie verschillende manieren van kijken naar één persoon. Een darm die gestrest is geeft eerst veel reactie in gedrag en daarna steeds minder.  Het is niet alleen gedrag wat je kunt zien, het kan ook zijn dat er telkens een soort van ‘koorts’ optreedt of dat de huid onrustig is. Darmen in de stress kunnen veel diverse reacties uitlokken. Hoe langer deze situatie duurt hoe slechter het immuunsysteem in de darm gaat werken. Vreemd genoeg komt er naar verloop van tijd bijna geen reactie meer van het lijf. Op die manier lijkt het dus net of iemand ergens ‘overheen groeit’. 

De lezing wordt verzorgd door Annette ter Heijden van Fysikos Voeding. Annette werkt heel graag met kinderen die Alle Dagen Heel Druk zijn of met volwassenen die dat gedrag vertonen. Dit betekent dat het lijf nog KAN reageren. Bovendien HOREN kinderen actief te zijn en hoort iedereen ACTIEF in het leven te staan.  

In de lezing worden een aantal recente wetenschappelijke studies aangehaald die darm, gedrag en ontstekingsmechanismen (waardoor koorts ontstaat) aantonen. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen en krijg je handvatten om zelf thuis aan de slag te gaan. Er zijn veel recepten beschikbaar in het kook-kennisboek “Proefjeroots” welke Annette geschreven heeft.   

Deelname en aanmelding
Kom naar deze interactieve lezing, laat je inspireren en mogelijk verbazen….

Deelname is gratis na aanmelding. Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl.

Ouders gezocht!
Ouders Lokaal is op zoek naar moeders die het team van Mama Lokaal Mijdrecht of Abcoude willen versterken en/of ouders die het Workshops Lokaal team willen versterken. Mail info@ouderslokaal.nlals je geïnteresseerd bent. Meer info kun je vinden op deze site onder het kopje 'vacatures' . Ook ideeën zijn welkom!

 

 

woensdag, februari 20, 2019 - 19:30
woensdag, februari 20, 2019 - 21:30

Activiteiten

24 apr
26 apr

Mama Lokaal Mijdrecht

  • 26/04/2019
  • Gratis
1 mei
6 mei

Praat Lokaal HSP

  • 06/05/2019
  • gratis na aanmelding

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking