Interactieve lezing: Voeding en ADHD

Uitgelicht

23 jan
  • 20:00
  • De Broedplaats in Vinkeveen
  • Gratis na aanmelding

Voeding en ADHD, is er een relatie? Wat kun je zelf doen!?
Gedrag en voeding, er wordt steeds meer bekend dat er een duidelijke relatie is. Bij ADHD, maar ook terugtrekgedrag en actief gedrag bij kinderen. Steeds meer ouders  willen weten hoe die relatie in details is, welke factoren van invloed zijn, hoe je een negatieve of hoe je een positieve invloed kunt uitoefenen. Vooral de vragen van ouders wat ze zelf kunnen doen en HOE je dat moet doen, komen veelvuldig voor. Tijdens deze interactieve lezing wordt er dan ook aandacht besteed aan bovenstaande vragen, ondersteund door recente wetenschappelijke studies.

Je zult leren over welke voedingstriggers er zijn ten aanzien van o.a. ADHD, maar ook welke bouwstenen er nodig zijn zoals eiwitten en vetten en hoe vewerk je deze in lekkere recepten zodat het eten leuk en lekker is. 

De lezing wordt verzorgd door Annette ter Heijden van Fysikos Voeding. Annette werkt veel met kinderen met oa.a. een diagnose ADHD of met volwassenen die dat gedrag vertonen. In de lezing worden een aantal recente wetenschappelijke studies aangehaald die darm, gedrag en ontstekingsmechanismen (waardoor koorts ontstaat) aantonen. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen en krijg je handvatten om zelf thuis aan de slag te gaan. Er zijn veel recepten beschikbaar in het kook-kennisboek “Proefjeroots” welke Annette geschreven heeft.   

Deelname en aanmelding
Kom naar deze interactieve lezing, laat je inspireren en mogelijk verbazen….Deelname is gratis na aanmelding. Klik hier om je aan te melden. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl.

Ouders gezocht!
Ouders Lokaal is op zoek naar moeders die het team van Mama Lokaal Mijdrecht of Abcoude willen versterken en/of ouders die het Workshops Lokaal team willen versterken. Mail info@ouderslokaal.nl als je geïnteresseerd bent. Meer info kun je vinden op deze site onder het kopje 'vacatures' . Ook ideeën zijn welkom!

 

 

donderdag, januari 23, 2020 - 20:00
donderdag, januari 23, 2020 - 22:00

Activiteiten

29 jan

Mama Lokaal Abcoude

  • 29/01/2020
  • Gratis
5 feb
12 feb

Mama Lokaal Abcoude

  • 12/02/2020
  • Gratis

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking