Inspiratie Workshop Positief Opvoeden

Uitgelicht

23 mei
 • 10:00
 • Bibliotheek Mijdrecht (Dr. v/d Haarlaan)
 • Gratis na aanmelding

Deze ochtend zullen we (terwijl de kinderen met elkaar spelen of op schoot zitten) de positief opvoeden centraal zetten. We dragen handvatten aan voor de opvoeding van peuterpubers en er is volop gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen....

Positief Opvoeden
“Niet aankomen!”,  “Niet doen!”,  “Nee, zei ik!”,  “Nu moet je luisteren!”….. het zijn herkenbare en dagelijkse woorden die je als ouder gebruikt om je kind te willen bereiken. Als ouder probeer je zo goed mogelijk je kind te leren welk gedrag acceptabel is en welk gedrag niet gewenst is. Dat zorgt er vaak voor dat je als ouder (onbewust) voortdurend aan het roepen bent wat je kind niet mag.
Wat zou het opvoeden toch leuker worden als je niet voortdurend het negatieve gedrag van je kind hoeft te corrigeren. Het is tenslotte de wens van iedere ouder om het opvoeden zo leuk en gezellig mogelijk houden…..

Positief opvoeden…. Iedere ouder kan dit! Sterker nog, iedere ouder doet dit eigenlijk al. Alleen zijn we ons dat nog te weinig bewust en zijn we nog té veel gefocust op het negatieve gedrag.
Door gefocust te zijn op datgene wat wel goed gaat, is er meer kans dat het gedrag van je kind (én van jou) daadwerkelijk positief verandert.
Een positieve benadering stimuleert jou en je kind op een eenvoudige manier het positieve gedrag te versterken. Het zal de band tussen jou en je kind nóg meer
versterken.

Tijdens deze inspirerende workshop ga je samen met andere ouders op zoek naar creatieve oplossingen, zodat jouw benadering uiteindelijk tot wederzijds positief gedrag zullen leiden.

•    Leer het goede gedrag en ontwikkeling van je kind te benadrukken door op zoek te gaan naar positieve en effectieve ‘opvoedmiddelen’.               
•    Ontdek hoe uitdagend en leuk positief opvoeden is en welke positieve effecten voor jou én je kind(eren) hieruit voortvloeien.
•    Laat je inspireren door handige en creatieve tips van andere ouders, zodat je aan het einde van de avond met leuke (opvoed)ideeën naar huis gaat.
•    Ontmoet andere ouders van De Ronde Venen en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen.

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
De ochtend wordt begeleid door Corry Versluis.
Corrie is moeder van vier kinderen en is eigenaar van de praktijk Bezzzpecial kindercoaching. "Ik vind het geweldig kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling en ouders te ondersteunen waar dat nodig is. Ik hou van kinderen, zij zijn eerlijk, recht door zee en een open boek! Bij ouders zie ik een behoefte aan erkenning en herkenning. Ik kijk er naar uit om mee te gaan werken bij workshop lokaal!"

Mama Lokaal
Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders elke vrijdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Heb je nog meer kindjes? Die zijn uiteraard ook van harte welkom. Opa's, oma's en papa's dan? Die zijn uiteraard ook van harte welkom!

Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Whatsapp groep
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Mijdrecht. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

dinsdag, mei 23, 2017 - 10:00
donderdag, maart 23, 2017 - 11:30

Activiteiten

23 mei

Mama Lokaal Abcoude

 • wo, 05/23/2018 - 10:00
 • gratis
25 mei

Mama Lokaal Mijdrecht

 • vr, 05/25/2018 - 10:00
 • gratis
30 mei

Mama Lokaal Abcoude

 • wo, 05/30/2018 - 10:00
 • gratis
1 jun

Mama Lokaal Mijdrecht

 • vr, 06/01/2018 - 10:00
 • gratis
2 jun

Familie Festival

 • za, 06/02/2018 - 10:45
 • 10 euro per gezin (max 3 kinderen)

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking