Inspiratie ochtend Positief Opvoeden bij Mama Lokaal Mijdrecht

Uitgelicht

8 nov
 • 10:00
 • Bibliotheek Mijdrecht (Dr v/d Haarlaan)
 • Gratis

Deze ochtend komt Corrie Versluis van Bezzzpecial coaching bij ons langs. We zullen met haar (terwijl de kinderen met elkaar spelen of op schoot zitten) het thema positief opvoeden centraal zetten. We dragen handvatten aan voor de opvoeding van peuterpubers en er is volop gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen....

Positief Opvoeden

“Niet aankomen!”,  “Niet doen!”,  “Nee, zei ik!”,  “Nu moet je luisteren!”….. het zijn herkenbare en dagelijkse woorden die je als ouder gebruikt om je kind te willen bereiken. Als ouder probeer je zo goed mogelijk je kind te leren welk gedrag acceptabel is en welk gedrag niet gewenst is. Dat zorgt er vaak voor dat je als ouder (onbewust) voortdurend aan het roepen bent wat je kind niet mag.

Wat zou het opvoeden toch leuker worden als je niet voortdurend het negatieve gedrag van je kind hoeft te corrigeren. Het is tenslotte de wens van iedere ouder om het opvoeden zo leuk en gezellig mogelijk houden…..

Positief opvoeden…. Iedere ouder kan dit! Sterker nog, iedere ouder doet dit eigenlijk al. Alleen zijn we ons dat nog te weinig bewust en zijn we nog té veel gefocust op het negatieve gedrag. Door gefocust te zijn op datgene wat wel goed gaat, is er meer kans dat het gedrag van je kind (én van jou) daadwerkelijk positief verandert. Een positieve benadering stimuleert jou en je kind op een eenvoudige manier het positieve gedrag te versterken. Het zal de band tussen jou en je kind nóg meer versterken.

Mama Lokaal
Bij het Mama Lokaal kunnen kersverse (en bijna) moeders elke vrijdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten die ook net (of bijna) een baby hebben gekregen. Moeders van peuters en kleuters zijn ook van harte welkom! Onder het genot van een kopje thee of koffie kunnen ervaringen uitgewisseld worden of vragen gesteld worden aan deskundigen die met regelmaat eventjes komen binnenlopen. Bijvoorbeeld: een verloskundige, een lactatiekundige, een pedagoge, een verpleegkundige van het consultatiebureau of een babymasseuse. Heb je nog meer kindjes? Die zijn uiteraard ook van harte welkom. Opa's, oma's en papa's dan? Die zijn uiteraard ook van harte welkom!

Heb je een leuk idee, suggestie of feedback voor ons? Laat deze hier achter en wij zullen ons uiterste best doen om erop in te spelen.

Ouders Lokaal is er voor en door ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoordineerd door BarbraBarbra is getrouwd en woont samen met haar lieve, schattige zoon Niek in Wilnis. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers (moeders) die het leuk vinden om samen met Barbra het Mama Lokaal Mijdrecht te coördineren. Klik hier voor meer informatie. 

 

Mama Lokaal Whatsapp    
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Mijdrecht. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

vrijdag, november 8, 2019 - 10:00
vrijdag, november 8, 2019 - 11:30

Activiteiten

27 mrt

Berenjacht De Ronde Venen

 • 27/03/2020
 • gratis
6 mei

Even sparren over je gezinsbalans of opvoeding?

 • 06/05/2020
 • Gratis na aanmelding
3 jun

Zoom Workshop De 9-jaars Fase

 • 03/06/2020
 • Gratis
22 jun

Praat Lokaal ASS

 • 22/06/2020
 • Gratis

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking