Alles over tandenpoetsen bij Mama Lokaal Abcoude

Uitgelicht

21 okt
 • 10:00
 • Bibliotheek Abcoude, Broekzijdselaan Abcoude
 • Gratis

Vanwege de gedeeltelijke lockdown verplaatsen we deze ochtend over tandenpoetsen naar 20 januari 2021. In plaats hiervan gaan we fietsen (in groepjes van 3-4) met elkaar. Verzamelen 10u bij de bibliotheek.

Een goede verzorging van het gebit van je peuter is heel belangrijk. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen je kind te leren dat veel zoetigheid slecht is voor het gebit. En dat goed poetsen het risico op gaatjes verkleint. De eerste jaren zal jij als ouder diegene zijn die de tandjes van je kleine poetst. Waar moet je op letten? Hoe houd je de mond van je kleine gezond? Hoe wordt het geen dagelijkse strijd? Mondhygieniste Tanya Hoogendorp van Mondzorg Vinkeveen komt deze ochtend bij Mama Lokaal op de koffie om je tips en handvatten te geven bij het tandenpoetsen van je kleine en ze neemt meteen de juiste tandenborstel/pasta mee voor je!

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Abcoude om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen of doorgeven aan Ania

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Ania. Trotse moeder van een 3 kinderen.  Wij zijn op zoek naar vrijwilligers (moeders of oma's) die het leuk vinden om het Mama Lokaal Abcoude met Ania te coördineren. Interesse? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Abcoude. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Mama Lokaal is weer open. Wij vragen je de richtlijnen van het RIVM op te volgen zodat het voor iedereen veilig blijft. Er is in de Bibliotheek genoeg ruimte om de 1.5 meter afstand te houden en er is desinfectie aanwezig. De kinderen mogen gewoon met elkaar spelen.

 
woensdag, oktober 21, 2020 - 10:00
woensdag, oktober 21, 2020 - 11:30

Activiteiten

6 mei

Even sparren over je gezinsbalans of opvoeding?

 • 06/05/2020
 • Gratis na aanmelding
26 okt

Zoom Workshop: Hoog gevoelige kinderen

 • 26/10/2020
 • gratis na aanmelding
28 okt

Mama Lokaal Abcoude gesloten

 • 28/10/2020
 • gratis
28 okt

Praat Lokaal Opvoeden na Scheiding

 • 28/10/2020
 • gratis na aanmelding
30 okt

Ouders Lokaal De Ronde Venen

Lokaal samenwerking

Ouders lokaal werkt o.a. samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, Buurtgezinnen, Stichting Tympaan De Baat en Stichting Verantwoord Gamen

Chat provider: LiveChat